GP Μπαχρέιν: Ο Χάμιλτον κερδίζει τον Φερστάπεν στην επική “μονομαχία της ερήμου”

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το εναρκτήριο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν μετά από μια συναρπαστική μονομαχία με τον Μαξ Φερστάπεν στους τελευταίους γύρους του αγώνα.

Τρεις φορές άλλαξε χέρια η πρωτιά ανάμεσα στους δύο, καθώς φαίνεται, υποψήφιους διεκδικητές του τίτλου. Έχοντας ξεκινήσει από την pole position, ο Φερστάπεν βρέθηκε πίσω από τον Χάμιλτον μετά από τα πρώτα πιτ στοπ. Προς το τέλος όμως πλησίαζε με καταιγιστικό ρυθμό τον Βρετανό επτάκις πρωταθλητή, τον οποίο και πέρασε στον 53ο από τους 56 γύρους, για να παραδώσει τη θέση του λίγο μετά, καθώς όταν έκανε το προσπέρασμά του βγήκε εντελώς εκτός πίστας.

Έτσι ο Χάμιλτον κατόρθωσε να πετύχει την 96η νίκη της καριέρας του ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο την προάσπιση του τίτλου του.

Αρκετά πίσω από τους δύο μονομάχους της ερήμου, τερμάτισε στην 3η θέση ο Βάλτερι Μπότας με τη 2η Mercedes, μόλις 9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Λάντο Νόρις με McLaren.

Οδηγός της μέρας, όπως ψηφίστηκε από τους οπαδούς, ήταν ο Σέρχιο Πέρες της Red Bull, αφού έχοντας εκκινήσει από τα πιτ λόγω προβλήματος στο γύρο σχηματισμού, έφτασε GP Μπαχρέιν: Ο Χάμιλτον κερδίζει τον Φερστάπεν στην επική “μονομαχία της ερήμου”μέχρι την 5η θέση, τερματίζοντας μπροστά από τον 6ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Ντάνιελ Ρικάρντο με McLaren, Κάρλος Σάινθ με Ferrari, Γιούκι Τσουνόντα με Alpha Tauri και Λανς Στρολ με Aston martin.

Επόμενο ραντεβού, στις 18 Απριλίου για τον Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ