GP Άμπου Ντάμπι: O Φερστάπεν “σοκάρει” τη Mercedes παίρνοντας την pole μπροστά από τους Μπότας-Χάμιλτον

Στην συναρπαστικότερη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών της χρονιάς, ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull πήρε την pole position του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι για 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Βάλτερι Μπότας και 86 μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον, στην πρώτη εμφάνιση του Βρετανού πρωταθλητή μετά την διάγνωσή του με Covid-19.

O Χάμιλτον δήλωσε μετά το τέλος ότι δεν έχει επανέλθει 100% μετά την ασθένειά του, αυτό όμως δεν αφαιρεί τίποτα από την επίδοση του Φερστάπεν, ο οποίος με ένα εντυπωσιακό χρόνο στον δεύτερο τομέα της πίστας, κατόρθωσε να βάλει τη Red Bull στην pole ενός σιρκουί που η Mercedes έχει κάνει “δικό της” στην τούρμπο υβριδική εποχή.

Ενδεικτικό της κυριαρχίας της γερμανικής ομάδας στη Γιας Μαρίνα είναι ότι και τα δύο αυτοκίνητά της κλείδωναν την 1η σειρά εκκίνησης, ανελλιπώς, από το 2014 μέχρι σήμερα.

GP Άμπου Ντάμπι: O Φερστάπεν “σοκάρει” τη Mercedes παίρνοντας την pole μπροστά από τους Μπότας-Χάμιλτον
(Hamad Mohammed, Pool via AP)

Τέταρτος, πραγματοποιώντας έναν από τους καλύτερους χρονομετρημένους γύρους της καριέρας του, ήταν ο Λάντο Νόρις με Mclaren, μόλις δυόμισι δέκατα πίσω από τον Φερστάπεν.

Πέμπτος, και κάνοντας ό,τι μπορεί για να κρατήσει τη θέση του στην αυστριακή ομάδα ήταν ο Άλεξ Άλμπον με τη δεύτερη Red Bull, ακολουθούμενος από τη δεύτερη McLaren του Κάρλος Σάινθ.

Έβδομος ήταν ο Ντανιίλ Κβίατ, στον τελευταίο του κατά πάσα πιθανότητα αγώνα με την Alpha Tauri, ενώ όγδοος ήταν ο Λανς Στρολ με Racing Point.

Οι Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari και Πιέρ Γκασλί με τη δεύτερη Alpha Tauri έκλεισαν την πρώτη δεκάδα των τελευταίων κατατακτήριων δοκιμών της χρονιάς.

Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 14:50 από την ΕΡΤ1 και τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος