Γκραν Πρι Εμίλια Ρομάνια: Ο Χάμιλτον κατακτά την 99η pole της καριέρας του μπροστά από Πέρες-Φερστάπεν

Γρήγορος και αλάνθαστος όταν έπρεπε, ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την pole position του Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια μπροστά από τις δύο Red Bull των Σέρχιο Πέρες και Μαξ Φερστάπεν. Ήταν η 99η pole για τον Βρετανό οδηγός της Mercedes και από αυτές που χρειάστηκε περισσότερο να παλέψει για να κερδίσει.

Αρχικά ο Χάμιλτον έδειξε ότι απειλείται από τον Λάντο Νόρις, o οποίος λίγο πριν το τέλος ανέβασε την McLaren στη 2η θέση, μόλις 43 χιλιοστά από την 1η. Ο χρόνος του Νόρις όμως έπρεπε να σβηστεί καθώς ο Βρετανός οδηγός πέρασε τα όρια της πίστας στην στροφή 9, πέφτοντας έτσι στην 7η θέση. Αυτό επέτρεψε στον Σέρχιο Πέρες που ακολουθούσε, να πάρει με τη σειρά του μια μυρωδιά από την pole, αποτυγχάνοντας όμως και αυτός για 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρ’ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 193 εμφανίσεις που ξεκινά από την πρώτη σειρά, ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την επίδοσή του καθώς πίστευε ότι αν δεν είχε κάνει ένα λάθος στην τελευταία στροφή, η pole ήταν δική του.

Δεν τα κατάφερε ωστόσο ούτε και ο Φερστάπεν, ο οποίος κάνοντας ένα από τα σπάνια οδηγικά λάθη του, έχασε την pole για 87 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Σημειωτέον, ότι είναι η πρώτη φορά από το 2018 που ο Φερστάπεν ηττάται στις κατατακτήριες δοκιμές από συναθλητή του στην ίδια ομάδα.

Γκραν Πρι Εμίλια Ρομάνια: Ο Χάμιλτον κατακτά την 99η pole της καριέρας του μπροστά από Πέρες-ΦερστάπενΟ Σαρλ Λεκλέρ ήταν ξανά εντυπωσιακός με τη Ferrari πετυχαίνοντας για 2ο συνεχόμενο αγώνα τον 4ο χρόνο μπροστά από την Alpha Tauri του Πιέρ Γκασλί, ενώ έκτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη 2η McLaren.

Ο κάτοχος της περυσινής pole στην Ίμολα, Βάλτερι Μπότας, ήταν μόλις 8ος πραγματοποιώντας απογοητευτική εμφάνιση.

Τη δεκάδα έκλεισαν ο Εστεμπάν Οκόν με Alpine και Λανς Στρολ με Aston Martin.

Το Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 4 το απόγευμα από την ΕΡΤ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος