Εκπρόσωπος του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, υποστήριξε ότι σε μάχες τις τελευταίες εβδομάδες σκοτώθηκαν 16 Τούρκοι στρατιωτικοί.
Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μια ημέρα μετά την παραδοχή της Άγκυρας ότι πολλοί άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας έπεσαν «μάρτυρες» στη χώρα της βόρειας Αφρικής.
Ο Χάλιντ αλ Μάτζουμπ, ανέφερε ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Μισράτα, σημαντικό λιμάνι στη δυτική Λιβύη, σε εχθροπραξίες στην Τρίπολη, καθώς και στην πόλη αλ Φάλα, νότια της πρωτεύουσας.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγνώρισε το Σάββατο ότι ο στρατός της χώρας του έχει υποστεί απώλειες στον «αγώνα» που διεξάγει στη Λιβύη.
«Είμαστε εκεί με τους στρατιώτες μας και τις ομάδες μας του Εθνικού Συριακού Στρατού. Συνεχίζουμε τον αγώνα εκεί. Έχουμε πολλούς μάρτυρες. Σε ανταπόδοση, όμως, έχουμε εξουδετερώσει σχεδόν εκατό λεγεωνάριους» του Χάφταρ, είπε ο Ερντογάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος