Γενική απεργία και νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Δεύτερη μέρα της γενικής απεργίας που προκήρυξαν από χθες διαδηλωτές και Συνδικάτα στο Χονγκ Κονγκ και χιλιάδες συγκεντρώθηκαν σε πάρκο απέναντι από το κυβερνητικό μέγαρο, φορώντας μάσκες και κρατώντας ομπρέλες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη χρήση δακρυγόνων, σφαιρών καουτσούκ και αντλιών νερού που έκανε η αστυνομία, στο πολύ βίαιο Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε. Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, η οποία αντιμετωπίζει εδώ και τρεις μήνες την οργή των διαδηλωτών που διεκδικούν περισσότερες ελευθερίες από το Πεκίνο, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, παρά τη διαρροή ηχητικού ντοκουμέντου, στο οποίο η ίδια δηλώνει ότι θα ήθελε να εγκαταλείψει τη θέση της.

Η αντίδραση των διαδηλωτών ήταν ωστόσο ότι η Κάρι Λαμ επεδίωξε με αυτό που συνέβη να αποσπάσει την συμπάθεια του κόσμου.
“Πιστεύω ότι ήθελε να βγει η ηχογράφηση αυτή, ότι ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι είναι αθώα και ότι λυπάται γι’αυτό που συμβαίνει”, δήλωσε ο Μπόνι Λεούνγκ, εκπρόσωπος του Πολιτικού Μετώπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει διοργανώσει από τον Ιούνιο ορισμένες από τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στην πόλη.

Αφορμή των διαδηλώσεων, στάθηκε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα και στη συνέχεια πήρε αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Πρόκειται για τη σοβαρότερη πολιτική κρίση στο Χονγκ Κονγκ μετά την επανένωση με την Κίνα το 1997.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος