Γαλλία: Ανακοίνωσε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που “ξεφεύγει” από τα τεστ

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών βρίσκεται ένα νέο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε στην περιοχή της Βρετάνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες Δευτέρα το βράδυ το γαλλικό υπουργείο Υγείας αναφέρεται ότι το νέο στέλεχος εντοπίστηκε σε συρροή κρουσμάτων σε νοσοκομειακό κέντρο στην Λανιόν.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι Θωμαΐς Παπαϊωάννου η εστία στη Λανιόν αρχικά υποδιαγνώστηκε, καθώς τα τεστ για κορονοϊό έβγαιναν αρνητικά.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι η νέα αυτή παραλλαγή ταξινομήθηκε στην κατηγορία των παραλλαγών υπό διερεύνηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς αρκετοί ασθενείς που παρουσιάζουν τυπικά συμπτώματα λοίμωξης από SARS-CoV-2, δίνουν αρνητικό αποτέλεσμα στου ελέγχους PCR με ρινοφαρυγγικά δείγματα.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ερευνώνται η μεταδοτικότητα και η επικινδυνότητά του, καθώς οι αρχικές αναλύσεις δεν μπορούν να δώσουν ακόμα ασφαλή συμπεράσματα για αυξημένη μεταδοτικότητα σε σύγκριση με τον αρχικό κορονοϊό. Θα πραγματοποιηθούν εργαστηριακές έρευνες για να κατανοηθεί καλύτερα η παραλλαγή και πώς αντιδρά τόσο στον εμβολιασμό, όσο και στα αντισώματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων λοιμώξεων.

Η Γαλλία έχει ήδη ενημερώσει τις διεθνείς αρμόδιες αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος