Εξαγορά Twitter: Στο μυαλό του Έλον Μασκ – Οι επιδιώξεις και οι ανταγωνιστές του

O νέος «πολίτης Κέιν» και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Έλον Μάσκ εξαγοράζει το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων. Επιχειρώντας να μπούμε στο μυαλό του καινοτόμου επιχειρηματία και να απαντήσουμε σε δύο βασικά ερωτήματα, γιατί αγόρασε το Twitter και τι θέλει να πετύχει, θα λέγαμε ότι σκοπός του είναι να ξεπεράσει τους βασικούς ανταγωνιστές του που είναι:

– Ο Τζεφ Μπέζος, δημιουργός της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post

– O Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δημιουργός του Facebook, μέσω του οποίου περνά μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας ενημέρωσης

– Ο Μπιλ Γκέιτς και το πνευματικό του παιδί, η Microsoft, που έχει στην κατοχή της την κοινωνική πλατφόρμα Linkedin

Είναι δεδομένη η επιθυμία του να γίνει το ισχυρότερο μέλος αυτής της ολιγομελούς ελίτ, ενώ ο ίδιος ο Μασκ έχει θέσει δύο βασικές επιδιώξεις για την επόμενη ημέρα του Twitter: Η πρώτη να ταυτοποιήσει με φυσικά πρόσωπα όλα τα προφίλ στο κοινωνικό μέσο, κάτι που θα απέκλειε τα τρολς και ενδεχομένως να περιόριζε την εκτεταμένη ρητορική του μίσους αλλά και την προπαγάνδα.

Η δεύτερη να ενισχύσει την ελευθερία της έκφρασης, κάτι που σηματοδοτεί εμμέσως και την επιστροφή του αποκλεισμένου Ντόναλντ Τραμπ.

Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι ο Μασκ έχει όραμα και πολυετές πλάνο για την ανάπτυξη του Twitter, το οποίο το πρώτο τρίμηνο του 2021 είχε κέρδη 40 εκ. δολαρίων με έσοδα 1.2 δισ δολάρια.

Επιμέλεια: Τάσος Οικονόμου

Η εξαγορά του αιώνα

Για πολλούς, η εξαγορά του αιώνα. Για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, προπύργιο της ελευθερίας του λόγου.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το Twitter θα γίνει μια ιδιωτική εταιρεία, με τον Μασκ να θέτει τους κανόνες. Ενεργός χρήστης ο ίδιος, με πάνω από 83 εκατομμύρια ακολούθους, ζητά από τους επικριτές του να μην εγκαταλείψουν την πλατφόρμα.

«Ανησυχούμε για οποιαδήποτε μέτρα μπορεί να λάβει το Twitter για να διαβρώσει την επιβολή των πολιτικών και των μηχανισμών που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των χρηστών», έγραψε η Διεθνής Αμνηστία στο Twitter.

O ιδρυτής της Amazon προειδοποιεί για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες Κίνας και Μασκ.

O Ντόλαντ Τραμπ πάντως ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter αλλά θα προτιμήσει την πλατφόρμα Truth, που ίδρυσε ο ίδιος.

Η Κομισιόν υπενθυμίζει στον νέο ιδιοκτήτη ότι το Twitter θα πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το περιεχόμενο των κοινωνικών δικτύων.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος