Αφγανιστάν: Μακελειό “με ευθύνη της Isis”- Νεογνά και μητέρες σε διασταυρούμενα πυρά

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί έχουν τραυματισθεί κατά την επίθεση ενόπλων κατά νοσοκομείου της Καμπούλ, εντός του οποίου λειτουργεί μαιευτική κλινική της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”. Στο μεταξύ, βομβιστής αυτοκτονίας στο ανατολικό Αφγανιστάν σκότωσε και τραυμάτισε τουλάχιστον 50 ανθρώπους σε επίθεση στη διάρκεια κηδείας.

«Το νοσοκομείο ήταν γεμάτο ασθενείς και γιατρούς. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός στο εσωτερικό», δήλωσε ο παιδίατρος.

https://twitter.com/AnnuKaushik253/status/1260108480993779713?s=20

Ειδικές δυνάμεις του αφγανικού στρατού επενέβησαν στον τόπο της επίθεσης και ξέσπασε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τους δράστες, ενώ Αφγανοί στρατιώτες απομάκρυναν νεογνά και μητέρες από τον χώρο του νοσοκομείου, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Στρατιώτης τραυματισμένος στα πόδια, διασώζει νεογέννητο, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Η επίθεση άρχισε με την πυροδότηση βόμβας από καμικάζι στην είσοδο της κλινικής, που επέτρεψε σε άλλους ενόπλους να μπουν στο κτήριο. Βρισκόταν σε εξέλιξη μάχη και ακούγονταν πυρά όπλων και κρότοι χειροβομβίδων, σύμφωνα με το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο 1TV, που επικαλέστηκε γιατρό που εργάζεται στη μονάδα αυτή στο δυτικό τμήμα της αφγανικής πρωτεύουσας, στο Νταστ-ι-Μπάρκι.

Μόνο λιγοστά στελέχη του προσωπικού μπόρεσαν να φύγουν αμέσως, κατά το 1TV.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης των εξτρεμιστικών οργανώσεων SITE, την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (Isis).

«Νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δέχεται επίθεση», δήλωσε νωρίτερα αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να απωθήσουν τους δράστες, ενώ στην κλινική φέρεται να πραγματοποιούσε επίσκεψη ο υφυπουργός Υγείας την ώρα που άρχισε η έφοδος.

Τουλάχιστον 50 νεκροί και τραυματίες σε βομβιστική επίθεση στα ανατολικά

Βομβιστής αυτοκτονίας στο ανατολικό Αφγανιστάν σκότωσε και τραυμάτισε τουλάχιστον 50 ανθρώπους σε επίθεση που εξαπέλυσε στη διάρκεια της κηδείας διοικητή της αστυνομίας στην οποία παρίσταντο κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ένα μέλος του κοινοβουλίου.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Κέουα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν.

Είναι γνωστό ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους δρουν στην περιοχή.

Το ΙΚ έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο ανατολικό Αφγανιστάν περίπου το 2014 και μάχεται εναντίον των Ταλιμπάν αλλά και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το αφγανικό παρακλάδι του ΙΚ στο Αφγανιστάν, γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος Χορασάν από το παλιό όνομα της περιοχής στην οποία περιλαμβάνεται και το Αφγανιστάν, έχει εξαπολύσει μερικές από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Πηγή:ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος