Επίθεση αυτοκτονίας σε ιατρική μονάδα κοντά σε βάση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, στις 03:30 τα ξημερώματα,  ενώ άλλοι αποπειράθηκαν  να καταλάβουν κτίσμα ιατρικής μονάδας  έξω από το στρατόπεδο  Μπαγκράμ, της μεγαλύτερης βάσης των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO στο Αφγανιστάν, εξωθώντας τις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίξουν πυρ.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε Αφγανοί, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι και ο αμερικανικός στρατός, ενώ ένας αξιωματούχος έδωσε πολύ υψηλότερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για πενήντα τραυματίες και σημειώνοντας πως οι δράστες σκοτώθηκαν.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαγκράμ, ο Άμπντουλ Σουκούρ Κουντούσι, από την πλευρά του μίλησε για «πάνω από 50 πολίτες τραυματίες» στην «ισχυρή» έκρηξη που «προκάλεσε ζημιές σε πολλά σπίτια» όταν άρχισε η επίθεση.

Ο κυβερνήτης της Μπαγκράμ ανέφερε ότι η επίθεση άρχισε με την πυροδότηση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν βομβιστής-καμικάζι πριν ακολουθήσει έφοδος ενόπλων.

Δεν υπήρξαν θύματα στις τάξεις των δυνάμεων της συμμαχίας στην επίθεση, σύμφωνα με τη διοίκηση της αποστολής Resolute Support.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής  ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια. Η επίθεση  έγινε ενώ οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ έχουν ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις τους στη Ντόχα που προβλέπει την απόσυρση μεγάλου μέρους των αμερικανικών δυνάμεων από την αφγανική επικράτεια έναντι διαφόρων ανταλλαγμάτων και εγγυήσεων από τους ισλαμιστές αντάρτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος