Επιστολή Μπάιντεν σε Αναστασιάδη: Στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της Κύπρου για συνολική λύση του Κυπριακού

Τη στήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίτευξη μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού, εκφράζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με την ευκαιρία της 61ης επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι θυμάται με χαρά τη επίσκεψη του στην Κύπρο ως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, το 2014.

Σημειώνει, επίσης, ότι «οι ΗΠΑ τρέφουν βαθιά εκτίμηση για τη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και για τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα σας στην προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Συνεχίζω να παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην περιοχή και προσβλέπω στη συνέχιση της ενίσχυσης και διεύρυνσης των διμερών μας σχέσεων, καθώς επίσης και της συνεργασίας μας στον τομέα της Ασφάλειας κατά το επόμενο έτος», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσθέτει στην επιστολή του ότι, ως έχει επαναβεβαιωθεί και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ αυτό το καλοκαίρι, συνεχίζουμε να στηρίζουμε μια, υπό την αιγίδα των ΗΕ, κυπριακής ιδιοκτησίας συνολική διευθέτηση του Κυπριακού που θα επανεώνει το νησί σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία που θα είναι επωφελής για όλους τους Κύπριους, καθώς και για την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο Πρόεδρος Μπάιντεν εκφράζει ευχαριστίες για τη διαρκή φιλία του Προέδρου Αναστασιάδη.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος