Επιμένει η Τουρκία- Βολές και προς ΕΕ-“‘Οχι” από ΗΠΑ για αεροπορική κάλυψη στο Ιντλίμπ (video)

Τούρκοι στρατοχωροφύλακες κατευθύνουν και πάλι τους μετανάστες σε επικίνδυνα περάσματα και τον Αίνο, ενώ και δεκάδες πούλμαν επιβίβασαν πάλι κόσμο τον οποίο και κατευθύνουν νοτιότερα του Έβρου. Αυξημένη ήταν νωρίτερα η κίνηση στο Παζάρ Κουλέ της Αδριανούπολης, απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου. Η ‘Αγκυρα συνδέει ολοένα και πιο έντονα το μεταναστευτικό με την κατάσταση στη Συρία. Ωστόσο, το τουρκικό αίτημα για αεροπορική κάλυψη στη μάχη του Ιντλίμπ, απορρίφθηκε ρητά από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Μάρκ¨Εσπερ, την ώρα μάλιστα, που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υποδεχόταν τον ειδικό απεσταλμένο της Αμερικής για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι.

Σε εξέλιξη είναι έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για το θέμα της Συρίας και του Ιντλίμπ, όπου χθες σκοτώθηκε άλλο ένας Τούρκος στρατιώτης, ενώ ήδη η τουρκική αντιπολίτευση επικρίνει σφοδρότατα τον Ταγίπ Ερντογάν ότι έστειλε χωρίς αεροπορική κάλυψη Τούρκους στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν “μεγάλες απώλειες” (36 νεκροί).

Στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν έλλειψαν και οι βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω της επίσκεψης στην ‘Αγκυρα του ‘Ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Γιοζέπ Μπορέλ, κι ενώ η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών πραγματοποιεί αυτοψία στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

“Κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για τη σύγκρουση που έχουμε στα σύνορά μας με τη Συρία. Η Ευρώπη δεν βοήθησε την Τουρκία να δημιουργήσει  ασφαλή ζώνη  στη Συρία και η Τουρκία αφέθηκε μόνη της να ασχοληθεί με τους πρόσφυγες”, αναφέρεται σε δημοσίευμα του τηλεοπτικού δικτύου TRT.  “Μέρος της συμφωνίας  ΕΕ- Τουρκίας, ήταν να επανεγκατασταθούν οι πρόσφυγες από την Τουρκία σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)”, αλλά και αυτό δεν έγινε”,  μετέδωσε επίσης το τουρκικό δίκτυο.

Ανταπόκριση:Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος