Επικρίσεις Γιλντιρίμ για την απαγόρευση πώλησης των F-35

Ατυχή και αντίθετη με το πνεύμα στρατηγικής σύμπραξης, χαρακτήρισε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να εγκρίνει νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται ρήτρα που απαγορεύει την πώληση μαχητικών F-35 της Lockheed Martin στην Τουρκία.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε χθες έναν αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 716 δισεκ. δολαρίων, υποστηρίζοντας την έκκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για έναν μεγαλύτερο, ισχυρότερο στρατό, στον οποίο (προϋπολογισμό) περιλαμβάνεται μια τροπολογία που απαγορεύει την πώληση των μαχητικών στην Τουρκία.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, πως η Τουρκία διαθέτει εναλλακτικές και πως το νομοσχέδιο δεν θα καταστήσει ευάλωτη την Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά την κίνηση της Γερουσίας των ΗΠΑ να απαγορεύσει την παράδοση μαχητικών F-35 στην Άγκυρα. Χαρακτήρισε μάλιστα την αμερικανική  αντίδραση στην αγορά του ρωσικού συστήματος , λανθασμένη προσέγγιση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος