Επικοινωνία Μακρόν – Τζόνσον: «Επιβεβαίωσαν τη σημασία της σχέσης Ην. Βασιλείου – Γαλλίας»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος αναφέρει εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι δυο ηγέτες «επιβεβαίωσαν τη σημασία της σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας» και συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά σε όλο τον κόσμο για την κοινή ατζέντα τους, μέσω του ΝΑΤΟ και διμερώς.

Τζόνσον και Μακρόν σημείωσαν ιδιαίτερα τη στρατηγική σημασία της μακροχρόνιας συνεργασίας τους στον Ινδο-Ειρηνικό και στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της κοινής αποστολής τους στο Μάλι.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε στην εισροή παράτυπων μεταναστών από την Μάγχη και επανέλαβε τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι πρέπει να σταματήσουν το «επιχειρηματικό μοντέλο των λαθρεμπόρων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή».

Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία σε αυτό το θέμα και να συνεχίσουν τη συζήτηση για άλλα θέματα, όπως οι άδειες αλιείας και το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε στον πρόεδρο Μακρόν την προσδοκία του να υποδεχτεί τον Πρόεδρο Μακρόν στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο για το COP26.
«Συζήτησαν τη σημασία της αυξημένης διεθνούς δράσης ενόψει της συνόδου κορυφής για τη χρηματοδότηση του κλίματος και τις καθαρές μηδενικές δεσμεύσεις».

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος