Το εποικιστικό στη Δυτική Όχθη αιτία διαφωνίας ΗΠΑ – Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ς ότι η ανέγερση νέων οικισμών ή η επέκταση υπαρχόντων στα κατεχόμενα εδάφη μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.

“Ενώ δεν πιστεύουμε ότι η ύπαρξη των οικισμών αποτελεί εμπόδιο στην ειρήνη, η ανέγερση νέων οικισμών ή η επέκταση υπαρχόντων οικισμών πέρα από τα σημερινά τους όρια μπορεί να αποβεί μη σκόπιμη στην επίτευξη του στόχου αυτού”, είπε σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ “δεν έχει λάβει επίσημη θέση για την εποικιστική δραστηριότητα” και ότι προσβλέπει στις συνομιλίες μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αργότερα στον μήνα αυτό.

“Δε μπορεί να συμφωνούμε πάντα και σε όλα,” απάντησε  ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ. Ο πρεσβευτής διατύπωσε την ‘άποψη  ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί κατά πόσο η τελευταία δήλωση του Λευκού Οίκου για την κίνηση του Ισραήλ να χτίσει νέους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, θα μπορούσε να επηρεάσει τον εποικισμό της περιοχής, στο μέλλον.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση από Ισραηλινό αξιωματούχο στην ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, που έγινε πριν από ώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ