Eπικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Γκαμαλέγια: Το Sputnik-V δεν προκαλεί στειρότητα

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Γκαμαλέγια, το οποίο ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik-V, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ μπροστά στο θόρυβο που δημιουργήθηκε στη Ρωσία σύμφωνα με τον οποίο τα εμβόλια κατά του κορoνοϊού προκαλούν στειρότητα, υπήρξε απόλυτος. Με το συγκεκριμένο επιχείρημα να αποτελεί μια από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν μέρος των Ρώσων προκειμένου να μην εμβολιαστούν, ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ δήλωσε στο RIA Novosti πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού με το Sputnik V δεν θα προκαλέσει υπογονιμότητα, καθώς η βάση του εμβολίου είναι ο αδενοϊός, με τον οποίο η ανθρωπότητα ζει εδώ και πολύ καιρό.

“Ούτε με εξελικτικούς όρους, ούτε ως προς τις πλησιέστερες παρατηρήσεις της σύγχρονης ιατρικής, το εμβόλιο δεν έχει αρνητική επίδραση”, σημείωσε.

Παράλληλα ο Γκίντσμπουργκ εξήγησε ότι το “Component I” και το “Component II” στο Sputnik-V δημιουργήθηκαν με βάση τον αδενοϊό 26 και τον αδενοϊό 5,οι οποίοι προέρχονταν από τον ανθρώπινο πληθυσμό πριν από πολύ καιρό. “Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως γνωρίζουμε, η ανθρωπότητα έχει πολλαπλασιαστεί στα 7,5 δισεκατομμύρια. Κανείς δεν είχε ποτέ υποψίες για αυτούς τους δύο ιούς που υπάρχουν στο σώμα μας και τους οποίους έχουμε συσσωρευτεί δεκάδες φορές με τη μορφή πνευμονιών, σε διαφορετικό βαθμό , ανάμεσα τους και οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις. Οδηγήθηκε κάποιος στην αδυναμία σύλληψης και άλλων αναπαραγωγικών διεργασιών; Ποτέ δεν καταγράφηκε κανένα ιατρικό πρωτόκολλο “.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος