Επέστρεψαν οι ταραχές στο Χονγκ Κoνγκ μετά από ανάπαυλα για τον κορονοϊό

Οι πολυπληθείς ταραχές επέστρεψαν στο Χονγκ Κoνγκ καθώς χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν την Κυριακή τους δρόμους της πόλης για να καταγγείλουν ένα κινεζικό νομοσχέδιο που θεωρείται ότι περιορίζει τις ελευθερίες.

Η συγκέντρωση προκάλεσε την αστυνομία που έσπευσε για την καταστολή της με αποτέλεσμα να αναβιώσουν, σκηνές που είχε να δει εδώ και μήνες η πρώην βρετανική αποικία.
Χιλιάδες κάτοικοι συμμετείχαν την Κυριακή στη διαμαρτυρία παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης σε διάφορες συνοικίες του νησιού.
Οι περυσινές καθημερινές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες φέτος λόγω της επιταγής της κοινωνικής αποστασιοποίησης για την καταπολέμηση του κορονοϊού είχαν τεθεί σε “καραντίνα”.

Ωστόσο, η κατάθεση στο κινεζικό κοινοβούλιο, την Παρασκευή, ενός νομοσχεδίου που έχει στόχο να απαγορεύσει “την προδοσία, την απόσχιση, την στάση και την ανατροπή” στο Χονγκ Κονγκ πυροδότησε εκ νέου εντάσεις. Ιδίως όταν το Πεκίνο ζήτησε την Κυριακή την εφαρμογή του “χωρίς καθυστέρηση”.
Το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας είχε πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις για να καταγγείλει αυτό το νομοσχέδιο, για ένα θέμα που προκαλεί εδώ και χρόνια την έντονη αντίδραση των πολιτών του Χονγκ Κονγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,dpa,Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος