Ένας νεκρός και 53 αγνοούμενοι μετά τη βύθιση τουριστικού σκάφους στο Πουκέτ

Ένας άνδρας πνίγηκε και άλλοι 53 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός τουριστικού σκάφους στα ανοιχτά του νησιού Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης της χώρας.

Το σκάφος Phoenix που μετέφερε 90 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους Κινέζους τουρίστες, βυθίστηκε λόγω της θαλασσοταραχής στην περιοχή αυτή.

“Διακόψαμε τις επιχειρήσεις διάσωσης (…) Θα ξαναρχίσουμε το πρωί”, είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Πουκέτ, Νοραπάτ Πλοτόνγκ.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο καπετάνιος του σκάφους, Σομτζίνγκ Μπουντάμ είπε ότι ένα κύμα ύψους πέντε μέτρων χτύπησε το πλοίο, το οποίο πήρε κλίση. Ο ίδιος είπε στους επιβάτες να φορέσουν σωσίβια και να ρίξουν στο νερό τις πλαστικές, φουσκωτές βάρκες διάσωσης.

Το Πουκέτ προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς ξένους επισκέπτες, κυρίως Δυτικούς και Κινέζους. Μόνο φέτος αναμένονται στην Ταϊλάνδη 35 εκατομμύρια τουρίστες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οι τοπικές αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση για θύελλα την Πέμπτη. Η αστυνομία και το λιμενικό χρειάστηκε να βοηθήσουν άλλα δέκα σκάφη αναψυχής που αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω της κακοκαιρίας.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος