Αιματηρή έκρηξη έξω από νηπιαγωγείο στην Κίνα

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από νηπιαγωγείο της πόλης Φενγκσιάν στην ανατολική Κίνα. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 16:50 μ.μ. (τοπική ώρα) στην είσοδο του νηπιαγωγείου την ώρα που τα παιδιά έφευγαν από το σχολείο, σύμφωνα με το γραφείο εκτάκτων αναγκών της πόλης Σούτζου.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους βρίσκονταν στις τάξεις τους όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν κινεζικά ΜΜΕ απεικονίζονται γυναίκες και παιδιά να κάθονται ή να κείτονται στο έδαφος, ορισμένοι εξ αυτών έχοντας χάσει τις αισθήσεις τους, ενώ τα ρούχα τους έχουν σκιστεί.

Οι εφημερίδες Global Times και η «Εφημερίδα της Νεολαίας» του Πεκίνου επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες που διαβεβαιώνουν ότι εξερράγη φιάλη υγραερίου σε πάγκο πώλησης πρόχειρου φαγητού.

Πρόκειται για την τελευταία τραγωδία που εκτυλίσσεται σε διάστημα μηνών σε νηπιαγωγείο στην Κίνα.

Τον Μάιο, πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχολικό σε μια σήραγγα στην επαρχία Σαντόνγκ είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 11 παιδιά, ένας καθηγητής και ο οδηγός. Οι κινεζικές αρχές είχαν κατόπιν κατηγορήσει τον οδηγό ότι έβαλε από πρόθεση φωτιά στο όχημα για να διαμαρτυρηθεί για τις μισθολογικές του συνθήκες.

Πηγές: Xinhua, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος