Έληξε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας – Tι αποφασίστηκε (video)

ανταπόκριση από την Τουρκία: Αριάνα Φερεντίνου

Μετά από συνεδρίαση πεντάωρης διάρκειας, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας υπό τον πρόεδρο Ερντογάν.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα της για την ασφάλεια της χώρας και την ευημερία των γειτόνων της. Η Τουρκία έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας. Το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στα νότια σύνορα της με σκοπό την πάταξη των τρομοκρατικών οργανώσεων και για την ασφάλεια της χώρας”.

Σχετικά με την Κύπρο: “Η Τουρκία με αποφασιστικότητα θα συνεχίσει να στηρίζει μια λύση δυο ανεξάρτητων, ισότιμων και κυρίαρχων κρατών και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τoυρκοκυπρίων.

Αιγαίο /Μεσόγειος: “Η Τουρκία υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθούν οποιεσδήποτε προκλήσεις, που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, παράνομες ενέργειες και επιθετικές δηλώσεις προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή για την επίτευξη πρόοδο επί των προβλημάτων μέσω αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονία και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και την Μεσόγειο”.

Για το Παλαιστινιακό: “Καταδικάζουμε έντονα την παράνομη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και την απάνθρωπες ενέργειες του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Για να μην επαναληφθούν οι εγκληματικές πράξεις του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση. Για αυτό και γίνεται έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και χωρίς καθυστέρηση και με ειλικρίνεια να πράξει αυτό που της αναλογεί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος