Ελεύθερη η Ισραηλινοαμερικανίδα Ν. Ισαχάρ- Απονομή χάριτος από τον Πούτιν

Η Ισραηλινοαμερικανίδα Ναάμα Ισαχάρ, που κρατούνταν στη Ρωσία με την κατηγορία «της διακίνησης ναρκωτικών» και η οποία έλαβε χάρη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή της Μόσχας όπου βρισκόταν, ανακοίνωσαν οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές.

«Βάσει του διατάγματος για την απονομή χάριτος από τον Ρώσο πρόεδρο, η Ναάμα Ισαχάρ αφέθηκε ελεύθερη από το σωφρονιστικό κέντρο», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Η απελευθέρωση της 25χρονης έγινε την ημέρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Πούτιν για να του παρουσιάσει το ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε η μητέρα της Γιάφα Ισαχάρ που βρισκόταν στη Μόσχα. Ευχαρίστησε μάλιστα «όλο τον κόσμο» και δήλωσε ότι «περιμένει να την δει».

Η τύχη της Ναάμα Ισαχάρ, η οποία έχει γεννηθεί στο Νιού Τζέρσεϊ, έχει προκαλέσει κύμα αλληλεγγύης στο Ισραήλ, με τον Νετανιάχου, που πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 2ας Μαρτίου, να έχει δεσμευθεί να κάνει τα πάντα ώστε να απελευθερωθεί.

Η νεαρή είχε συλληφθεί τον Απρίλιο στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, όπου είχε φτάσει με πτήση από την Ινδία και τελικό προορισμό το Τελ Αβίβ. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σακίδιο της 10 γραμμάρια κάνναβης. Την αποδόθηκαν κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών τις οποίες η Ισαχάρ αρνήθηκε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος