Την σύνταξη του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο το τουρκικό κράτος τον κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, διέκοψε το τουρκικό ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων και τον διέγραψε από τα Μητρώα του, όπως μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
H αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcü έγραψε ότι ο Γκιουλέν εισέπραττε 1.283 τουρκικές λίρες (περίπου 380 ευρώ) από τον Οκτώβριο του 2014, δηλαδή την υψηλότερη σύνταξη που μπορεί να λαμβάνει κανείς στην Τουρκία.
Το τελευταίο ποσό που έλαβε ήταν την Τρίτη ενώ βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η ευρεία επιχείρηση καταστολής.
Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι δεν γνωρίζει για ποιους λόγους ο πρώην ιμάμης εισπράττει σύνταξη από το τουρκικό Κράτος, αφού εγκατέλειψε την χώρα το 1999 και ζει έκτοτε σε μια δασώδη περιοχή στην Πενσιλβάνια.
“Οι υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων”, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, “αναμένεται να λάβουν παρόμοια μέτρα σε βάρος άλλων υπεύθυνων αξιωματούχων της αποτυχημένης απόπειρα του πραξικοπήματος”.
πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος