Εγκρίθηκε η έρευνα για την καθαίρεση του Τραμπ – “Κυνήγι μαγισσών” λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

H Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την επίσημη έρευνα εν όψει μιας εκρηκτικής διαδικασίας καθαίρεσης σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας καθοριστικής σημασίας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, υιοθέτησε την απόφαση αυτή με 232 ψήφους υπέρ έναντι 196, καθώς οι κοινοβουλευτικοί τήρησαν σε μεγάλο βαθμό τη γραμμή του κόμματός τους.

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Τραμπ άσκησε πίεση επί του Κιέβου προκειμένου να κηλιδώσει τον πρώην αντιπρόεδρο Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπορεί να είναι πολιτικός του αντίπαλος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται οποιαδήποτε παράβαση των καθηκόντων του και δηλώνει ότι αποτελεί τον στόχο “πραξικοπήματος”.

Λίγο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων έκανε λόγο μέσω tweet για «το Μεγαλύτερο Κυνήγι Μαγισσών Στην Αμερικανική Ιστορία!».

«Είναι άδικο, αντισυνταγματικό και θεμελιωδώς αντιαμερικανικό» σχολίασε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο Τύπου.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος