Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία με 13 νεκρούς

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας ισλαμιστών που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου και στην κεντρική βάση της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία. Μετά  τις εκρήξεις  ακολούθησαν πυρά, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Καμικάζι αυτοκτονίας πραγματοποίησαν τη διπλή επίθεση. Ο πρώτος ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου που οδηγεί στο αεροδρόμιο και ο δεύτερος προσπάθησε να εισβάλει πεζός στη βάση της Amisom, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον αερολιμένα, αλλά πυροβολήθηκε και ανατινάχθηκε στην πύλη της βάσης.

Τα περισσότερα θύματα ήταν φρουροί από ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας. Οι φρουροί συνόδευαν προσωπικό του ΟΗΕ μέσα στη βάση όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ακραίοι αντάρτες Σεμπάμπ, που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και πολεμούν την υποστηριζόμενη από τη Δύση σομαλική κυβέρνηση. Εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης είπε ότι και οι δύο καμικάζι ανατίναξαν παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Ταξιδιώτες που εκείνη την ώρα έφθαναν με διεθνείς πτήσεις στο Μογκαντίσου είπαν ότι από τις εκρήξεις έσπασαν παράθυρα του αεροδρομίου.

Το διεθνές αεροδρόμιο Αντεν Αμπε, έχει γίνει φρούριο από τότε που εγκαταστάθηκε ακριβώς δίπλα η βάση του ΟΗΕ. Η Amisom αριθμεί 22.000 άνδρες και βοηθά την εύθραυστη σομαλική κυβέρνηση στην καταπολέμηση των ανταρτών Σεμπάμπ.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος