Δημοσκόπηση: Σημαντική πτώση της δημοφιλίας Ερντογάν

Εντυπωσιακή πτώση εμφανίζει η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα, της γνωστής τουρκικής εταιρεία δημοσκοπήσεων Metropoll Research. Η εταιρεία πραγματοποίησε έρευνα σε 28 τουρκικές επαρχίες σε δείγμα 1.752 ερωτηθέντων χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τηλεφωνικής έρευνας με τη βοήθεια υπολογιστή μεταξύ των ημερομηνιών 16-21 Απριλίου (περιθώριο σφάλματος +/- 2,34).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

– Αν ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν αντιμέτωποι για την προεδρία, ο Τούρκος πρόεδρος θα ελάμβανε 38% των ψήφων και ο Ιμάμογλου 49,7%.

– Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν και Δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς ήταν αντίπαλοι για την προεδρία, ο Ερντογάν θα ελάμβανε 37,5% ενώ ο Δήμαρχος της Άγκυρας 49,3%.

– Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν και η αρχηγός του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ ήταν αντιμέτωποι για την προεδρία, ο Ερντογάν θα ελάμβανε το 38,5% του η ψήφος, και η Ακσενέρ 42,2%.

– Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν και η αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ) Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου ήταν αντιμέτωποι για την προεδρία, ο Ερντογάν θα ελάμβανε το 42,5%, και ο Κιλιτζντάρογλου 39,7%.

Δημοσκόπηση: Σημαντική πτώση της δημοφιλίας Ερντογάν

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος