Η διεθνής κοινότητα δεν θα αναγνωρίσει μονομερείς ενέργειες Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Η διεθνής κοινότητα που συναντήθηκε στο Παρίσι για τη Μέση Ανατολή επανέλαβε τη δέσμευσή της υπέρ της λύσης των δύο κρατών και δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει μονομερείς ενέργειες που τυχόν ληφθούν από τους Ισραηλινούς ή τους Παλαιστίνιους, κυρίως σε σχέση με τη σύνορα ή την Ιερουσαλήμ.

Περισσότερες από 70 χώρες κάλεσαν τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους “να αποδείξουν τη δέσμευσή τους για τη λύση των δύο κρατών και να απόσχουν από μονομερείς ενέργειες που θα προδίκαζαν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, κυρίως σε σχέση με τα σύνορα, την Ιερουσαλήμ, τους πρόσφυγες”, προσθέτοντας ότι αν ληφθούν τέτοιες ενέργειες “δεν θα αναγνωριστούν” από τις χώρες αυτές.

Μιλώντας στο τέλος της διεθνούς διάσκεψης ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε ότι οποιαδήποτε επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης θα πρέπει να βασίζεται στα σύνορα του 1967 και τις μεγάλες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

“Πρέπει να υπενθυμίσουμε τη βάση και, η βάση είναι τα σύνορα του 1967 και οι μεγάλες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών”, τόνισε ο Ερό αναφερόμενος στα ψηφίσματα που καλούν το Ισραήλ να αποχωρήσει από τα εδάφη που κατέλαβε μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

“Ιδιαίτερες επιφυλάξεις” ανακοίνωσε ότι έχει η Βρετανία, λέγοντας ότι η διάσκεψη διακινδυνεύει να “σκληρύνει τις θέσεις”.

“Έχουμε ιδιαίτερες επιφυλάξεις σε σχέση με μια διεθνή διάσκεψη για την προώθηση της ειρήνης μεταξύ δύο πλευρών, χωρίς οι πλευρές αυτές να μετέχουν σε αυτήν, μια διάσκεψη που διεξάγεται παρά τη θέληση των Ισραηλινών και που διεξάγεται μόλις λίγες ημέρες πριν από την μεταβίβαση της εξουσίας στον νέο αμερικανό πρόεδρο όταν οι ΗΠΑ θα είναι ο τελικός εγγυητής οποιασδήποτε συμφωνίας”, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία που συμμετέχει στη Διάσκεψη για το Μεσανατολικό με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος