Διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Μόσχα – Δεκάδες συλλήψεις

Στη Μόσχα, χιλιάδες επικριτές του Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώθηκαν σήμερα για να καταγγείλουν τον αποκλεισμό ανεξάρτητων υποψηφίων από τις τοπικές εκλογές, κατά το τέταρτο διαδοχικό σαββατοκύριακο διαδηλώσεων από το οποίο απουσιάζουν σχεδόν όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, καθώς βρίσκονται στη φυλακή.

Η μόνη εκ των ηγετών της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης που δεν είχε συλληφθεί ήταν η νεαρή δικηγόρος Λιουμπόφ Σόμπολ, που όμως ετέθη υπό κράτηση από την αστυνομία λίγο πριν από την έναρξη της διαδήλωσης.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 72 ανθρώπους σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ανεξάρτητης οργάνωσης OVD-Info που παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις.

Δεκάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες πραγματοποίησαν σήμερα τη μεγαλύτερη πολιτική διαμαρτυρία που έχει γίνει εδώ και χρόνια στη Ρωσία, με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων τοπικών εκλογών παρά την κυβερνητική καταστολή.

Η OVD-Info ανακοίνωσε πως 55 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη, 10 στη Μόσχα και επτά στο Ροστόφ επί του Ντον.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της ρωσικής αστυνομίας περικύκλωσαν το κτίριο της Προεδρικής Διοίκησης στη Μόσχα, αφού πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε σε κοντινή απόσταση, μετά το πέρας της κινητοποίησης που οργάνωσε νωρίτερα η αντιπολίτευση, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι κατευθύνονται στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι δύο προηγούμενες συγκεντρώσεις είχαν απαγορευθεί και κατέληξαν σε 1.400 και 1.000 συλλήψεις αντίστοιχα, γεγονός που δείχνει μια σκλήρυνση της καταστολής της αμφισβήτησης.

Αυτή η σκλήρυνση της καταστολής εκφράζεται και με τις πολυάριθμες αστυνομικές έρευνες με στόχο αντιπολιτευόμενους ή και απλούς διαδηλωτές, την έναρξη μιας έρευνας για «ξέπλυμα» με στόχο την οργάνωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και τις σύντομες ποινές φυλάκισης στις οποίες έχουν καταδικασθεί σχεδόν όλοι οι πολιτικοί σύμμαχοί του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος