Δ. Παπαδημούλης στο «Anadolu»: “Είμαστε ο καλύτερος δυνατός γείτονας”

Αξιολόγηση, Κυπριακό, Προσφυγικό και ελληνοτουρκικές σχέσεις και σενάρια πρόωρων εκλογών τα θέματα της συνέντευξης στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu» που έδωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη συνέντευξή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής απαντά σε ερωτήσεις για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, και το Κυπριακό. Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης «ο τουρκικός λαός και η πολιτική του ηγεσία πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι ο καλύτερος δυνατός γείτονας που έχουν και ο ισχυρότερος σύμμαχος της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας εντός ΕΕ».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται επίσης στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες υποχωρήσεις για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Δεν είναι καλό για την ΕΕ να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζει: «Δεν δίνω καμία απολύτως πιθανότητα στο σενάριο των πρόωρων εκλογών. Αυτό είναι ευσεβής πόθος του κ. Μητσοτάκη».

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος