Δ. Καιρίδης: «Παιχνίδι λυκοφιλίας» η σχέση Πούτιν – Ερντογάν (audio)

«Παιχνίδι λυκοφιλίας δύο λύκων» χαρακτήρισε τη σχέση μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν ο Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 & 96,1 και στην εκπομπή «Καθρέπτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη, αναλύοντας το γεωπολιτικό παιχνίδι μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τον ρόλο της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο κ. Καιρίδης επισήμανε ότι δεν θα φτάσουμε σε σύρραξη Ουκρανίας – Ρωσίας, γιατί δεν τη θέλει κανείς, ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί και πρόσθεσε πως «υπάρχει μεν ένας αναβρασμός, αλλά στο τέλος θα υπάρξει ύφεση».

Σε σχέση με τις κινήσεις του Ερντογάν, ο γνωστός διεθνολόγος τόνισε ότι «η Τουρκία κάνει μπίζνες, πουλάει drones, πουλάει προστασία και εμφανίζεται ως νταβατζής της περιοχής, το έκανε με τους Λίβυους, το έκανε με τους Αζέρους» και ανέφερε ότι σε αυτή την φάση ο Ερντογάν «θέλει να εμφανιστεί δυτικόφιλος» και «θέλει να πουλήσει ότι εγώ είμαι το ανάχωμα των Ρώσων», αλλά ουσιαστικά πρόκειται για «ένα παιχνίδι λυκοφιλίας δύο λύκων» δηλαδή μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 & 96,1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος