Χιλιάδες βίζες για οδηγούς φορτηγών στη Βρετανία

Δέκα χιλιάδες πεντακόσιες βίζες έκτακτης ανάγκης θα εκδοθούν σε ξένους οδηγούς φορτηγών για την αντιμετώπιση της κρίσης των καυσίμων οι οποίες λήγουν την παραμονή των Χριστούγεννων προκαλώντας αντιδράσεις στους επιχειρηματίες που υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι σκηνές πανικού με τις μεγάλες ουρές στα πρατήρια καυσίμων, εικόνες που θυμίζουν την πετρελαϊκή κρίση του 1973 .

Εν τω μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον θα υπογράψει προσωπικά ένα εκατομμύριο επιστολές καλώντας τους συνταξιούχους οδηγούς να επιστρέψουν στους δρόμους της Βρετανίας. Η κίνηση έρχεται εν μέσω έξαρσης αγορών πανικού στα πρατήρια καυσίμων και του αυξανόμενου φόβου μέσα στη Ντάουνινγκ Στριτ ότι πολλά ράφια των σούπερ μάρκετ θα μπορούσαν να παραμείνουν άδεια μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο έκρινε «ανεπαρκή» και βραχυπρόθεσμη, την κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης ενώ η βρετανική κοινοπραξία λιανικής πώλησης δήλωσε ότι τα σούπερ μάρκετ χρειάζονται τουλάχιστον 15.000 επιπλέον οδηγούς για την περίοδο των Χριστουγέννων και ότι 5.000 θεωρήσεις «δεν αντιμετωπίζουν το τρέχον έλλειμμα».

Ο υπουργός Μεταφορών Γραντ Σαπς δήλωσε ότι οι αλλαγές, με τις θεωρήσεις να είναι διαθέσιμες από τον επόμενο μήνα, «θα διασφαλίσουν ότι οι προετοιμασίες παραμένουν σε καλό δρόμο» για την εορταστική περίοδο. Ωστόσο οι έμποροι λιανικής πώλησης είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι είχε μόλις 10 ημέρες για να σώσει τα Χριστούγεννα από μια «σημαντική αναστάτωση» λόγω του ελλείμματος περίπου 90.000 οδηγών στον τομέα των εμπορευμάτων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος