Χ. Ακάρ: Αποφύγετε τις προκλήσεις στο Αιγαίο αλλιώς το τίμημα θα είναι μεγάλο (video)

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα από το Αφγανιστάν πως θα πρέπει να αποφεύγονται οι προκλήσεις στο Αιγαίο από όλους αλλιώς το τίμημα θα είναι μεγάλο.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Άμυνας σε τουρκική μονάδα που στρατοπεδεύει στο Αφγανιστάν.

“Οι προκλήσεις δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα” είπε ο Χ. Ακάρ που ζήτησε να επικρατήσει “ωριμότητα” για να αποφευχθεί οποιαδήποτε “περιπέτεια”.

“Είναι εκτός συζήτησης να κάνουμε οποιοδήποτε βήμα πίσω και να συμβιβασούμε ως προς τα δικαιώματά μας”, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, τονίζοντας πως οποιαδήποτε τετελεσμένα εναντίουν της Τουρκικής δημοκρατίας και της Τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου -όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα- το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν θα γίνουν επιτρεπτά.

“Οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την συμμετοχή μας δεν έχει καμία βιώσιμη ευκαιρία. Είμαστε υπέρ της σταθερότητας, της ειρήνης και της φιλίας”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Ν. Βούτσης απέδωσε τους υψηλούς τόνους της Άγκυρας στην ανησυχία που υπάρχει στην Τουρκία λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν με τον αγωγό Eastmed και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

«Δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε αμφισβήτηση από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου & του status quo στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε τον διάλογο, αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να είναι προϊόν της συγκεκριμένης πολιτικής που ενισχύει την ένταση» δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και διαμηνύει προς την Τουρκία: «Ούτε να διανοηθεί η Άγκυρα ότι η ένταση μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξαναγκασμού της χώρας μας σε οποιαδήποτε μορφή διαπραγμάτευσης».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος