Στην Αυστραλία, δραματική είναι η κατάσταση, λόγω των πυρκαγιών. Μάλιστα στη Βικτόρια, οι αρχές έδωσαν εντολή σε πάνω από 30.000 κατοίκους και τουρίστες, να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
Ένας Αυστραλός εθελοντής πυροσβέστης έχασε σήμερα τη ζωή του και δύο άλλοι υπέστησαν εγκαύματα όταν ανετράπη το φορτηγό τους εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και εν μέσω των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα.
Οι εθελοντές πυροσβέστες επιχειρούσαν την κατάσβεση πυρκαγιάς περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά του Όλμπερι στη Νέα Νότια Ουαλία.
Στην πολιτεία της Βικτόριας, όπου αναμένεται να επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της νύχτας, ισχύουν 11 προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών, ενώ οι φωτιές απειλούν και την Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.
Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος