Αυστραλία: Κροκόδειλος μισού τόνου πιάστηκε στο Ντάργουιν

Ανταπόκριση- Αυστραλία: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Κροκόδειλος του αλμυρού νερού, βάρους 500 κιλών, εντοπίστηκε παγιδευμένος και τραυματισμένος στο Ντάργουιν, στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας. Έχει μήκος 4,5 μέτρα, του λείπουν μερικά από τα δάχτυλα των ποδιών και μέρος της ουράς του.
Οι δασοφύλακες που τον απεγκλώβισαν από το σημείο που είχε παγιδευτεί είπαν ότι είναι ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που έχουν δει στο λιμάνι, μέχρι στιγμής, φέτος.

“Είναι ένα μεγάλο ζώο – έπρεπε να τον δέσουμε δίπλα στο σκάφος γιατί ήταν πολύ βαρύς για να το βάλουμε πάνω στο σκάφος”, είπε ένας από αυτούς.

Προειδοποιούν ότι “μεγάλος αριθμός” θανατηφόρων κροκοδείλων του αλμυρού νερού έχουν παγιδευτεί τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σε περιοχές όπου οι άνθρωποι κολυμπούν, παρά τις προειδοποιήσεις εναντίον του μπάνιου σε σημεία που υπάρχουν κροκόδειλοι.

Φέτος έχουν πιαστεί στην ίδια περιοχή άλλοι 50 κροκόδειλοι. Η αυξημένοι παρουσία τους οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις που έφερε το φαινόμενο Λα Νίνια φέτος. Μέσα στο νερό οι κροκόδειλοι δεν φαίνονται και ταξιδεύουν εύκολα σε περιοχές που δεν έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν.

“Ένας κροκόδειλος αυτού του μεγέθους – είναι πολύ επικίνδυνος. Δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ξεφύγεις από αυτόν”, ανέφερε ένας δασοφύλακας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος