Αυστραλία: Κλείνει υπόθεση βιασμού από νυν υπουργό

Array
Αυστραλία, Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Μια πολύπλοκη υπόθεση δείχνει να στοιχειώνει την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Αφορά καταγγελία, που αναδύθηκε από τον τάφο, 49χρονης γυναίκας, η οποία αυτοκτόνησε τον Ιούνιο του 2020.

Η γυναίκα άφησε πίσω της έναν φάκελο 31 σελίδες που περιγράφουν με λεπτομέρειες τον φερόμενο πάρα φύση βιασμό της το 1988, όταν ήταν έφηβη σε ηλικία 16 ετών. Κατηγορεί ως βιαστή έναν νυν υπουργό της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας. Τότε αυτός δεν είχε μπει ακόμα στην πολιτική.

Έκτοτε, εκείνη κατέγραψε ό,τι πάλευε με τους δαίμονες της. Απευθύνθηκε σε ειδικούς, μπήκε οικειοθελώς σε ψυχιατρείο, διαγνώστηκε με μετά τραυματικό σοκ και διπολική προσωπικότητα.

Τον Νοέμβριο του 2019 αποφάσισε να καταγγείλει στην αστυνομία, 30 χρόνια μετά, τον φερόμενο βιασμό της, από τον άνδρα που εξελίχθηκε σε νυν υπουργό. Ενημέρωσε σχετικά δικηγόρο και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Μάλκολμ Τερνμπουλ και γυναίκες γερουσιαστές της αντιπολίτευσης. Ακόμα και δημοσιογράφους. Όλοι λένε πως την στήριξαν στην απόφαση της να κινηθεί δικαστικά και να αναζητήσει ψυχική στήριξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η καταγγελία της στην αστυνομία έγινε το 2019. Όμως δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Η πανδημία καθυστέρησε την αστυνομική έρευνα και η γυναίκα τελικά αυτοκτόνησε τον Ιούνιο του 2020, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση με τον θάνατο της.

Τώρα ήρθε στην επιφάνεια, μετά από πρόσφατη ανώνυμη επιστολή που έλαβε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, γερουσιαστές της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφοι. Η επιστολή περιλαμβάνει την καταγγελία της γυναίκας και ζητά να ληφθεί δράση εναντίον του εν ενεργεία υπουργού. Ο πρωθυπουργός απάντησε πως ο υπουργός αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και ότι αυτά είναι ζητήματα της αστυνομίας.

Σήμερα η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί η καταγγελία. Η υπόθεση κλείνει. Χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί καν το όνομα του υπουργού, που ενώ τόσοι γνωρίζουν, κανείς δεν τολμά να αποκαλύψει δημόσια. Άλλοι το αποδίδουν στους  αυστηρούς νόμους που έχει υιοθετήσει η Αυστραλία, κατά της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Άλλοι στην παρασκηνιακή δύναμη του υπουργού.

Όμως όσο το όνομα δεν αποκαλύπτεται, η σκιά της υπόθεσης βαρύνει και τους 16 άνδρες υπουργούς της Αυστραλιανής κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός δείχνει ότι επιθυμεί η υπόθεση να ξεχαστεί. Η αντιπολίτευση καλεί τον ίδιο τον υπουργό να αποκαλυφθεί.

Και μια γυναίκα, ακόμα και νεκρή, φαίνεται πως δεν θα βρει ποτέ το δίκιο της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος