Αυστραλία: Αστρονόμοι ανακάλυψαν περιστρεφόμενο αντικείμενο που εκπέμπει «απίθανα» ισχυρά κύματα ενέργειας

Αυστραλοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα περιστρεφόμενο αντικείμενο που εκπέμπει «απίθανα» ισχυρά κύματα ενέργειας σε σταθερά διαστήματα, «σαν ρολόι», και το οποίο είπαν ότι δεν έχουν ξαναδεί, γράφει η Deutsche Welle. «Φοβόμουν ότι ήταν εξωγήινοι», είπε ένας από τους ερευνητές που μελέτησαν αυτό το «παράξενο » διαστημικό φαινόμενο.

Ο Tyrone O’Doherty, ένας φοιτητής κολεγίου, έκανε την προπτυχιακή του εργασία πέρυσι όταν είδε για πρώτη φορά το μυστηριώδες αντικείμενο ενώ έκανε ένα γράφημα με ραδιοκύματα.

Το αντικείμενο πάλλεται με ενέργεια «κάθε 18,18 δευτερόλεπτα με την κανονικότητα ενός ρολογιού», σύμφωνα με την αστροφυσική Natasha Hurley-Walker, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που συνέχισε να μελετά το διαστημικό αντικείμενο μετά την παρατήρησή του.

Η ανακάλυψη έγινε δυνατή χάρη σε ραδιοτηλεσκόπιο χαμηλής συχνότητας γνωστό ως Murchison Widefield Array, τοποθετημένο στην έρημο της Δυτικής Αυστραλίας. Η Walker είπε ότι το αντικείμενο εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια αστρονομικών παρατηρήσεων.

Πιστεύεται ότι το αντικείμενο απέχει 4.000 έτη φωτός από τη Γη και έχει ένα απίστευτα ισχυρό μαγνητικό πεδίο. «Είναι στη γαλαξιακή μας αυλή», είπε η Walker. Η είδηση ​​της ανακάλυψης προκάλεσε την περιέργεια ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας.

Την εποχή που εντοπίστηκαν οι παλμοί, το μυστηριώδες αντικείμενο ήταν η φωτεινότερη πηγή παρατηρήσιμων ραδιοκυμάτων στη Γη και λειτουργούσε ως διαστημικός φάρος.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μέχρι να καταλάβουμε τι πραγματικά έχουν ανακαλύψει οι αστρονόμοι.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος