Αρμενία: Παύση καθηκόντων για τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου ανακοίνωσε ο Ν. Πασινιάν

Ρωσία, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο επικεφαλής του Αρμένικου Γενικού Επιτελείου Ονίκ Γκασπσριάν παύθηκε από τα καθήκοντα του από τον πρωθυπουργό της χώρας, Νικόλ Πασινιάν. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αρμέν Σαρκσισιάν δεν υπέγραψε την αποπομπή του εντός του προκαθορισμένου χρόνου που ορίζει το Σύνταγμα της χώρας .

Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν: “Βάσει των γεγονότων ο Αρμένιος πρόεδρος δεν υπέγραψε το σχέδιο διατάγματος για την απόλυση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, αλλά απέφυγε και να ασκήσει έφεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο, με αποτέλεσμα στις 10 Μαρτίου, σήμερα δηλαδή, να παυθεί από τα καθήκοντα του”. Χθες βράδυ το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας φωτογράφισε τον πρωθυπουργό της Αρεμενίας υποστηρίζοντας πως “εκείνες οι  πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν πως η 9η Μαρτίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο κάνουν λάθος επειδή δεν υπάρχει καμία προθεσμία”.

Γίνεται αντιληπτό πως το πολιτικό χάος στην Αρμενία επιτείνεται με απρόβλεπτες συνέπειες καθώς για την ώρα φαίνεται πως ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να ελέγξει ούτε τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ούτε και τη χώρα του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος