Αρμενία: Nικητής o Πασινιάν στις βουλευτικές εκλογές

Ανανέωσε την εντολή που του έδωσε το εκλογικό σώμα στην Αρμενία ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, καθώς κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 20/6 στη χώρα, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Το Κοινωνικό Συμβόλαιο του Πασινιάν συγκέντρωσε το 53,9% των ψήφων, πολύ μπροστά από το 21% του κόμματος του πρώην προέδρου της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.

Αρκετοί παρατηρητές φοβούνται ότι θα ξεσπάσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ακόμη και ταραχές, έπειτα από μια σκληρή προεκλογική εκστρατεία που πόλωσε την κοινωνία της Αρμενίας, λίγους μήνες μετά τη βαριά στρατιωτική ήττα της χώρας απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν.

Καταγγελίες για νοθεία

Ο σχηματισμός της αντιπολίτευσης του Ρόμπερτ Κοτσαριάν κατήγγειλε την «προσχεδιασμένη νοθεία» και ζήτησε «να εξεταστούν προσεκτικά οι φερόμενες και οι καταγγελθείσες παρατυπίες». «Μέχρι να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, το κόμμα δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών», επεσήμανε το κόμμα του σε ανακοίνωσή του.

Παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή διαβεβαίωσε ότι «γενικά ο εκλογές διεξήχθησαν σύμφωνα με τους νόμους».

Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αρμόδιοι να εποπτεύσουν τη διεξαγωγή των εκλογών, θα ανακοινώσουν τα συμπεράσματά τους σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος