Αρμενία: Εισβολή ενόπλων στο αρχηγείο της αστυνομίας

Ένοπλη ομάδα έχει καταλάβει αυτή την ώρα το αστυνομικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γιερεβάν. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν αναφορές για ένα νεκρό και τραυματίες, καθώς και για ομήρους.

Ως κίνητρο της επίθεσης αναφέρεται στα τοπικά μέσα της χώρας, η απελευθέρωση του Αρμένιου ακτιβιστή και ηγέτη αντιπολιτευόμενου κόμματος, Jirair Sefilyan, ο οποίος συνελήφθη στις 20 Ιουνίου με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση “με στόχο τις τηλεπικοινωνίες”.

Διαπραγματεύσεις διεξάγονται για να λυθεί το ζήτημα ειρηνικά, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφαλείας, η οποία κατηγόρησε τους υποστηρικτές των δραστών οτι διέδωσαν ψευδείς φήμες στο Ίντερνετ πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένοπλη εξέγερση κατά της κυβέρνησης.

Η είδηση μεταδόθηκε λίγο πριν πέσει “μαύρο” στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Sefilyan συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου του 2006 με την κατηγορία της δημόσιας έκκλησης για βίαιη αλλαγή της συνταγματικής τάξης και καταδικάστηκε για παράνομη κατοχή όπλου για ενάμιση χρόνο. Τον Ιούνιο του 2008, αφού εξέτισε την ποινή του, αφέθηκε ελεύθερος. Στις 7 Απριλίου του 2015 ο Sefilyan μαζί με τέσσερις άλλους ηγέτες της οργάνωσης του «Ιδρυτικό Κοινοβούλιο» συνελήφθη με την κατηγορία υποκίνησης αναταραχών αλλά μετά από ένα μήνα αφέθηκε ελεύθερος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος