Αρμενία: Ένταση έξω από το κοινοβούλιο – Αναβλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Αρμενία μετά την καταγγελία του πρωθυπουργού της χώρας Νικόλ Πασινιάν για εν εξελίξει «πραξικόπημα» εναντίον του. Η στρατιωτική ηγεσία, ζήτησε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του την παραίτηση τους, ενώ αυτός από την πλευρά του ανακοίνωσε την αποπομπή του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Μαζικές κινητοποιήσεις των αντιπάλων και υποστηρικτών του Πασινιάν και σήμερα 26/2 το πρωί έξω από του κοινοβούλιο στο Ερεβάν με έντονη παρουσία και της αστυνομίας, στο οποίο αναβλήθηκε η προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Η αιτία για την αναβολή της, σύμφωνα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Έντμον Μαρουκιάν είναι η απουσία βουλευτών από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν “αδειάζει” τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, μαζί με τον οποίο καθώς και με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συνυπέγραψαν την συμφωνία, για τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε δηλώσεις του ο Ιλχάμ Αλίεφ αφού υποστήριξε πως το Αζερμπαϊτζάν παρέδωσε όλους τους αιχμαλώτους στην Αρμενία, τόνισε πως ο Πασινιάν θα οδηγήσει τη χώρα του στην άβυσσο και την καταστροφή, ενώ τον κατηγόρησε και για το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν έχει υποβάλει το χάρτη των ναρκοθετημένων περιοχών.

Για τις εξελίξεις στην Αρμενία υπήρξε και χθεσινή 25/2 ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία εκφράζεται η ελπίδα, ότι θα αποφευχθούν κινήσεις που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω κλιμάκωση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Ελλάδα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην Αρμενία και εκφράζει την ελπίδα ότι θα αποφευχθούν κινήσεις που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω κλιμάκωση.

Οι πολιτικές διαφορές θα πρέπει να επιλύονται αυστηρά στα πλαίσια που ορίζει η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να διατηρούν την ουδετερότητα τους επί των πολιτικών εξελίξεων και να βρίσκονται πάντα υπό τον έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος