Μια “νέα ένδειξη” εντοπίστηκε από τα σόναρ στην έρευνα για το υποβρύχιο και τους 44 ναυτικούς του, που αγνοείται στον Νότιο Ατλαντικό από τις 15 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.
Αυτή η “νέα ένδειξη” θα εξεταστεί από το ρωσικό τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο σκάφος Panther Plus, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής έχει ήδη αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες ότι τα συστήματα σόναρ έχουν ανιχνεύσει ανωμαλίες στο βυθό της θάλασσας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μια από αυτές αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στον ωκεανό πριν από αρκετά χρόνια.
Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες έχουν σβήσει, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Σαν Χουάν. Η υπόθεση αυτή οδήγησε την περασμένη εβδομάδα στην απομάκρυνση του επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, ναυάρχου Μαρσέλο Σρουρ.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος