Το Κατάρ δεν υποθάλπει τρομοκράτες, επισήμανε σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Απευθείας», ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας Αλί Αλ- Μάρι.
Ο κ. Μάρι μίλησε για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στο Κατάρ από τις χώρες του Περσικού. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα περιπτώσεις Καταριανών που ζούσαν σε χώρες του Περσικού όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία και αναγκάστηκαν να φύγουν εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού.
Ο κ. Μάρι έκανε λόγο για ομαδική τιμωρία του λαού του Κατάρ και απάντησε στις κατηγορίες ότι η χώρα του υποθάλπει την τρομοκρατία. «Εάν έχουν αποδείξεις ότι το Κατάρ υποθάλπει την τρομοκρατία ας απευθυνθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε και σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του και σε άλλες χώρες για να ενισχυθεί η διαμεσολαβητική προσπάθεια του Κουβέιτ.
Πηγή: ΕΡΤ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος