Απάντηση της Κριμαίας στο αίτημα των ΗΠΑ, για επιστροφή της Χερσονήσου στην Ουκρανία

Σκληρή υπήρξε η απάντηση της Κριμαίας στο αίτημα των ΗΠΑ προκειμένου η Χερσόνησος της Κριμαίας να επιστρέψει στην Ουκρανία.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Κριμαίας, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας του Ρώσου προέδρου και πρώην Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα Γκεόργκι Μουράντοφ, χαρακτήρισε επιθετικό το αίτημα των ΗΠΑ προκειμένου να επιστρέψει η Χερσόνησος στην Ουκρανία. Είχε προηγηθεί ανάρτηση της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Μόσχα στο Facebook και μάλιστα στη ρωσική γλώσσα, με την οποία ζητούσε την μεταφορά και τον πλήρη έλεγχο της Κριμαίας στο Κίεβο.

Η απάντηση και μάλιστα σκληρή, δεν άρχισε να έρθει. Με δήλωση του ο Γκεόργκι Μουράντοφ, τόνισε πως: “με το αίτημά της επιστροφής της Κριμαίας στην Ουκρανία, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσβάλλει όχι μόνο τους πολίτες της αρχαίας γης της Ταυρίδας, οι οποίοι αποφάσισαν ανεξάρτητα που θέλουν να ζήσουν και ποιοι πρέπει να είναι, αλλά και όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίστηκαν για την κυριαρχία και την αυτοδιάθεσή τους. Η Κριμαία δεν είναι μια περιοχή, αλλά πρώτα απ ‘όλα ένας λαός που, σε αντίθεση με τους ‘νέους Αμερικανούς καουμπόηδες’, έχει 2500 χρόνια ζωής και ιστορίας ως κρατική οντότητα”.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ