Αντιπαράθεση Μαδαγασκάρης-Π.Ο.Υ για το σκεύασμα «Covid-Organics»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξαιτίας της άρνησης του να εγκρίνει βιολογικό φυτικό σκεύασμα που βασίζεται στην Αρτεμισία ή αψίνθιον και φέρεται να δρα προληπτικά εναντίον του κορονοϊου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Αντρί Ραγιοελίνα. Τον περασμένο μήνα, η Μαδαγασκάρη κυκλοφόρησε επίσημα το «Covid-Organics», ισχυριζόμενη ότι μπορεί να προστατεύσει και να θεραπεύσει ασθενείς που πάσχουν από το νέο κοροναϊό.

Ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης διερωτήθηκε αν θα υπήρχαν τόσες πολλές αμφιβολίες για μια ευρωπαϊκή χώρα που θα είχε ανακαλύψει αυτό το φάρμακο και υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι ότι προέρχεται από την Αφρική και κανείς δεν μπορεί να δεχτεί ότι μια χώρα όπως η Μαδαγασκάρη, που είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, ανακάλυψε αυτό το φαρμακευτικό ποτό «για να σώσει τον κόσμο».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει για τη χρήση του συγκεκριμένου ποτού χωρίς ιατρική παρακολούθηση πριν από 14 ημέρες, ωστόσο ζήτησε από την περασμένη Πέμπτη το συγκεκριμένο προϊόν να περάσει σε κλινικές δοκιμές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Μαδαγασκάρη το φυτικό ποτό φαίνεται να θεράπευσε 105 ασθενείς.

«Παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στην υγεία των ασθενών που έλαβαν αυτό το φάρμακο μόλις 24 ώρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης. Η θεραπεία των ασθενών παρατηρήθηκε μετά από επτά ημέρες έως δέκα ημέρες και είναι φυσική και μη τοξική”, είπε ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης.

Εν μεταξύ η χώρα έχει δωρίσει μεγάλες ποσότητες του σκευάσματος σε πολλές αφρικανικές χώρες, ενώ την περασμένη εβδομάδα, η Αφρικανική Ένωση σε δήλωση ανέφερε ότι συνομιλεί με τη Μαδαγασκάρη για τη λήψη τεχνικών δεδομένων σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της φυτικής θεραπείας.

Ανταπόκριση ΕΡΤ- Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος