Οι ΗΠΑ κατανοούν την ανάγκη της Τουρκίας να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης πρόσωπα που ενέχονται στην πρόσφατη αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά οι συλλήψεις κι άλλων δημοσιογράφων εντάσσονται σε μια “ανησυχητική τάση” στη χώρα, που αποθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο, ανέφερε την Τετάρτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Το θεωρούμε… μια ανησυχητική τάση στην Τουρκία, όπου επίσημοι φορείς, οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί, χρησιμοποιούνται για να αποθαρρύνουν τον θεμιτό πολιτικό διάλογο», επισήμανε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.
Νωρίτερα σήμερα οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων, πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, ενώ τη Δευτέρα είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων.
Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Περισσότερα από 130 ΜΜΕ κλείνει ο Ερντογάν
Οι εκκαθαρίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, λέει ο Γιλντιρίμ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος