Ανέβαλε και η Ταϊλάνδη τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Ακυρώθηκε το σχέδιο που προέβλεπε ότι ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ο-Τσα και τα μέλη της κυβέρνησής του θα λάμβαναν δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό, καθώς οι αρχές θα καθυστερήσουν την έναρξη της ανοσοποίησης με το προϊόν της αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας εξαιτίας της εμφάνισης σε ευρωπαϊκές χώρες των περιστατικών με θρομβώσεις στο αίμα.

Ο Πρασίτ Ουατανάπα, κορυφαίο στέλεχος του νοσοκομείου Siriraj, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης ότι η έναρξη των εμβολιασμών θα καθυστερήσει, μετά την αναστολή τους στη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Χθες η Αυστρία διέκοψε την χρήση εμβολίων από συγκεκριμένη παρτίδα της AstraZeneca για τη διάρκεια της έρευνας σχετικά με θάνατο εξαιτίας θρόμβου στο αίμα και ένα περιστατικό πνευμονικής εμβολής. Άλλες τέσσερις χώρες (Εσθονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία) έχουν διακόψει την χρήση εμβολίων από την συγκεκριμένη παρτίδα.

«Μολονότι η ποιότητα του εμβολίου είναι καλή, ορισμένες χώρες αποφάσισαν (η χορήγησή του) να ανασταλεί» και «θα την αναβάλλουμε και εμείς», δήλωσε ο καθηγητής Πιγιασακόλ Σακολσαταγιαντόρν, σύμβουλος της επιτροπής που επιφορτίστηκε να συντονίσει την εκστρατεία ανοσοποίησης στην ασιατική χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος