Ακάρ: Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Εκτενώς δημοσιεύουν τα ρωσικά ΜΜΕ τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με την οποία, η χώρα του σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα με δήλωση του στην εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, υποστήριξε πως «δεν έχουμε ξεχωριστή πολιτική ανά περιοχή. Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη. Παρακολουθούμε στενά την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και επιθυμούμε να παραμείνει η σταθερότητα στην περιοχή. Εκφράσαμε σεβασμό για την εδαφική ακεραιότητα του Ουκρανία».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση της Μόσχας, ωστόσο η δυσαρέσκεια της για την στάση της Άγκυρας στο ζήτημα της Ουκρανίας είναι εμφανής.

Υπενθυμίζουμε πως στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του είχε εκφράσει χωρίς περιστροφές την οργή του για την πώληση μη επανδρωμένων τουρκικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή μόνο τυχαία δεν ήταν η ακαριαία άρνηση του ρωσικού ΥΠΕΞ στην πρόθεση της Άγκυρας να ηγηθεί διπλωματικής προσπάθειας και να φέρει στο ίδιο τραπέζι, Ρωσία και Ουκρανία.

ανταπόκριση από Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος