Άγρια δολοφονία ομογενούς στην Αυστραλία (video)

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Νέας νότιας Ουαλίας ο 39χρονος ομογενής με καταγωγή από την Κύπρο, Κυριάκος Κούρτης, γνωστός και ως Kevin Kourtis, πέθανε από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής  όταν μια ομάδα πέντε νεαρών ατόμων που φορούσαν μάσκες εισέβαλε στο σπίτι του. 

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας  Τζ. Σόλτζ είπε ότι “oι αστυνομικοί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.” Είπε ακόμη ότι ο Κούρτης ήταν γνωστός στις αρχές αλλά δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για τα κίνητρα των δραστών. Επίσης επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν στην περιοχή ένα όπλο και ένα μαχαίρι αλλά εξετάζεται αν είναι αυτά τα όπλα με τα οποία σκοτώθηκε το θύμα.

Παρούσα στο σκηνικό του θανάτου και η 43χρονη φίλη του Κούρτη  η οποία ήταν επίσης στο σπίτι την ώρα της εισβολής αλλά δεν τραυματίστηκε.

Η αστυνομία συνέλαβε δυο νεαρούς ηλικίας  μόλις 16 και 17 ετών οι οποίοι είχαν διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος πηδώντας από τον φράχτη στο  πίσω  μέρος του σπιτιού του θύματος , ενώ αναζητούνται τηρείς ακόμη ύποπτοι.

Το θύμα είχε γεννηθεί στην Αυστραλία και  καταγόταν από τον Άγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας στην Κύπρο όπου επέστρεψε τη δεκαετία του 90 και είχε εγκατασταθεί με την οικογένεια του στο χωριό Λύμπια. Ξαναγύρισε στην Αυστραλία τα τελευταία έξι χρόνια.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος