Αφγανιστάν: Ένοπλοι κρατούν ομήρους στην Τζαλαλαμπάντ

Ένοπλοι εισέβαλαν σε κυβερνητικό κτίριο στην Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, συλλαμβάνοντας δεκάδες ομήρους αφού ένας καμικάζι ανατίναξε στην είσοδο του κτιρίου τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί στην Τζαλαλαμπάντ πολλές αιματηρές επιθέσεις οι οποίες θεωρούνται ως επίδειξη ισχύος από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας περαστικός ονόματι Ομπαϊντουλάχ, δήλωσε πως η σημερινή επίθεση άρχισε όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες σταμάτησε στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την υπηρεσία προσφυγικών υποθέσεων και ένας ένοπλος βγήκε απ’ αυτό πυροβολώντας.

Ένας δράστης ανατινάχθηκε στην πύλη του κτιρίου, σε μια περιοχή που βρίσκεται κοντά σε καταστήματα και κυβερνητικά γραφεία, και δύο ένοπλοι εισήλθαν σ’ αυτό, πρόσθεσε.

Μερικά λεπτά αργότερα, το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε τραυματίζοντας ανθρώπους στον δρόμο, δήλωσε ο Ομπαϊντουλάχ.

«Είδαμε αρκετούς τραυματίες και βοηθήσαμε στη μεταφορά τους», πρόσθεσε.

Οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, δήλωσαν αξιωματούχοι, όμως καθώς οι πυροβολισμοί συνεχίζονται, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί.

Καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλειαν την περιοχή, πυροβολισμοί και κρότοι από εκρήξεις χειροβομβίδων ακούγονταν ενώ ένα σύννεφο πυκνού καπνού υψωνόταν στον ουρανό.

Ο Σοχράμπ Καντερί, μέλος του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου, δήλωσε πως περίπου 40 άνθρωποι φαίνεται πως είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά στην αρχή της επίθεσης.

Ένας όμηρος τηλεφώνησε στις υπηρεσίες ασφαλείας και είπε πως οι δράστες διέταξαν τον κόσμο να μην κινείται, δήλωσε ο Καντερί.

Ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Αταουλάχ Χογκιανί δήλωσε πως η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια συνάντησης με μκο που ασχολούνται με θέματα που σχετίζονται με πρόσφυγες.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται στο Αφγανιστάν. Στη δυτική επαρχία Φαράχ, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, όταν το λεωφορείο τους επλήγη από βόμβα τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Επίσης σήμερα άγνωστοι δράστες απήγαγαν 22 ανθρώπους από οχήματα τα οποία σταμάτησαν σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Καμπούλ και την Γκαρντέζ, μια σημαντική πόλη στην ανατολική επαρχία Πάκτια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος