Αεροπορική τραγωδία με 76 νεκρούς – Πληροφορίες για επιζώντες ποδοσφαιριστές (video)

Οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν ότι ο τελικός απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας, ανέρχεται σε 76 νεκρούς. Μόλις πέντε διασώθηκαν από τους 81 επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών τα 22 μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense, τα 9 μέλη του πληρώματος, αλλά και 22 δημοσιογράφοι. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την πόλη Μεντεγίν, της κεντρικής Κολομβίας.

Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 που προερχόταν από τη Βολιβία έμεινε από καύσιμα», δήλωσε ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα.

“Η στιγμή που το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ”, αναρτήθηκε με γράφημα στο Twitter.

Στους επιζήσαντες συγκαταλέγεται ο αμυντικός της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense, Alan Ruschel, ο οποίος, όπως μετέδωσε η τηλεόραση της Κολομβίας, παρά το σοκ, ζήτησε να κρατήσει το γαμήλιο δαχτυλίδι του και να δει την οικογένειά του. Και οι τερματοφύλακες Jackson Follman and Marcos Danilo, έχουν διασωθεί, μαζί με το φυσιοθεραπευτή της ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες.

https://twitter.com/messi10stats/status/803517930226991104

Η ομάδα επρόκειτο να δώσει αγώνες στην Κολομβία, για τους τελικούς του πρωταθλήματος της Νότιας Αμερικής, το οποίο έχει για την ώρα διακοπεί, λόγω της τραγωδίας.

Θρήνος στην πόλη Σαπέκο της Βραζιλίας, έδρα της ομάδας Σαπεκοένσε που ιδρύθηκε το 1973, ενώ κατάφερε και έφτασε στον τελικό του Copa Sudamericana, την περασμένη εβδομάδα μετά από μια νίκη εναντίον της Σαν Λορέντσο (πρωταθλήτρια το 2014) από την Αργεντινή.

Στο Μεντεγίν θα έδινε τον πρώτο από τους δύο αγώνες του τελικού της διοργάνωσης με αντίπαλο την Νασιονάλ και η νίκη θα της έδινε δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο Copa Libertadores.

Τηλεοπτικός σταθμός της Κολομβίας αποκάλυψε ότι η Σαπεκοένσε ήταν να ταξιδέψει με άλλο αεροσκάφος από την Βραζιλία, αλλά την τελευταία στιγμή έγινε η “μοιραία αλλαγή”.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1 /Ρεπορτάζ: Μαρία Αλεξάκη, Δημήτρης Απόκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος