500.000 θάνατοι στις ΗΠΑ – Ν.Υ Times: “Κάθε κουκίδα και μια ζωή χαμένη”

Μεσίστιες θα κυματίζουν επί πέντε ημέρες οι σημαίες στις Ηνωμένες Πολιτείες με διαταγή του Τζο Μπάιντεν, καθώς έφτασε το βαρύ ορόσημο των 500.000 θανάτων στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Μια μεγάλη στήλη, που συνεχώς μαυρίζει από κουκίδες θανάτων είναι το “συγκλονιστικό” πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Times της Νέας Υόρκης.

Η ίδια εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Μάιο, με το πρωτοσέλιδο των 100.000 θανάτων, παραθέτοντας ένα προς ένα τα ονόματα και τις ηλικίες των Αμερικανών που έχασαν τη μάχη.

«500.000! Είναι σχεδόν 70.000 περισσότεροι από όλους τους Αμερικανούς που σκοτώθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια περίοδο τεσσάρων ετών», υπογράμμισε χθες ο Τζο Μπάιντεν.

«Είναι φρικιαστικό», συνόψισε ο ανοσολόγος Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου. «Δεν είχαμε γνωρίσει τέτοιον παρά πριν από 100 και πλέον χρόνια, την περίοδο της πανδημίας (της επιλεγόμενης ισπανικής γρίπης) το 1918», θύμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Αυτό είναι κάτι που θα μείνει στην ιστορία. Σε δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμα για την περίοδο που πέθαναν τόσοι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός είχε καταγραφεί στις ΗΠΑ πριν από έναν χρόνο, την 29η Φεβρουαρίου 2020. Δεν πέρασαν παρά τρεις μήνες ώσπου η χώρα να ξεπεράσει το όριο των 100.000 νεκρών.

Το ορόσημο των 400.000 θανάτων ξεπεράστηκε τον Ιανουάριο, την παραμονή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μετέτρεψε τον αγώνα εναντίον της πανδημίας σε απόλυτη προτεραιότητά του στην αρχή της θητείας του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος