Κωνσταντινούπολη: Συνάντηση Μελόνι με Ερντογάν – Επισκέφθηκε την Κλειστή Αγορά (Δείτε βίντεο)

Με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Ανταπόκριση-ΕΡΤ: Γιάννης Μανδαλίδης

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επαφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού στο εξωτερικό από τότε που η Ιταλία ανέλαβε την προεδρία της G7 στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Οι συνομιλίες, οι οποίες ακολουθούν διμερείς συναντήσεις στο περιθώριο πολυμερών συναντήσεων στο Μπαλί, το Βίλνιους, τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι,  αναμενόταν να επικεντρωθούν στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και στον πόλεμο της  Ουκρανίας, όπως δήλωσαν την Παρασκευή ιταλικές πηγές στο ANSA.

“Στόχος της πρώτης επίσκεψης του Μελόνι στην Τουρκία είναι να επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα της εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρώμης και Άγκυρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στη λεκάνη της Μεσογείου” σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν επίσης η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και η συνεδρίαση της Μικτής Οικονομικής και Εμπορικής Επιτροπής (JETCO) αργότερα φέτος, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης.

Πριν από τη συνάντησή της με τον Ερντογάν, η Μελόνι επισκέφθηκε τη φημισμένη ιστορική Κλειστή Αγορά της Κωνσταντινούπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος